Het bestuur van ChristenUnie Zuid-Beveland nodigt u uit voor een digitale ledenvergadering op 14 juni 2023.

Vergaderstukken digitale ledenvergadering ChristenUnie Zuid-Beveland 14 juni 2023

Zuid-Beveland
Vergaderstukken digitale ledenvergadering 14 juni 2023

Beste leden,

Namens het bestuur van ChristenUnie Zuid-Beveland nodig ik u nogmaals van harte uit om aanwezig te zijn bij de Ledenvergadering van de Afdeling Zuid-Beveland van de ChristenUnie, die D.V. gehouden zal worden op woensdag 14 juni 2023. Het is een digitale vergadering.

Vergaderstukken: Via deze mail ontvangt u de documenten voor de vergadering. Als u tijdens de vergadering niet aanwezig kunt zijn, kunt u indien gewenst schriftelijk een reactie geven. De documenten zijn in de bijlage van deze mail te vinden. 

Tijd: 20.00 uur
Link naar de vergadering:
https://meet.google.com/vnm-czxs-paa

Agenda:

  1. Opening en vaststellen agenda
  2. Ingekomen stukken en mededelingen
  3. Notulen ledenvergadering dd. 28 november 2022
  4. Jaarverslag 2022 secretaris
  5. Jaarverslag 2022 penningmeester + benoemen kascontrolecommissie
  6. Vragenronde aan het bestuur van ChristenUnie Zuid-Beveland
  7. Terugkoppeling vanuit de fracties Goes/Borsele/Kapelle
  8. Aftreden bestuurslid (Neline van Zweeden)
  9. Rondvraag en sluiting

 

3. Verslag ledenvergadering ChristenUnie Zuid-Beveland – 28 november 2022

Aanwezig: Sarmad Al-Anbary, Azhar Feily, Mashhoul Haddad, dhr. Heeringa, Hans van Vliet, Jaap van Ginkel, Leen Vermeulen, Pierre Kruizinga, Irma van Osch, Gerard Verkuil, Anja Slump, Ria Rijksen-Blok, Aren Bezuijen, Catherine van Ginkel-Dees, Neline van Zweeden-Slager (verslaglegging).

  1. Opening en vaststellen agenda
    De voorzitter leest Jeremia 29 en opent de vergadering met gebed. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Aan het eind van de vergadering ligt voor iedereen een chocoladeletter klaar, namens Ria Rijksen.

  2. Ingekomen stukken/ mededelingen
    De leden nemen kennis van de ingekomen stukken. In een apart gesprek zal de voorzitter nog doorpraten met een van de leden over en brief van het Landelijk Bestuur over de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer.

    De vergadering blikt terug op het partijcongres (26 november) en de vergadering van de Provinciale Unie, waarin de kieslijst voor de verkiezingen is vastgesteld (16 november).

  3. Vaststellen notulen ledenvergadering dd. 15 juni 2022
    De notulen worden ongewijzigd vastgesteld.

  4. Voorstellen en benoeming nieuw bestuurslid
    Gertjan Slump is aangedragen als bestuurslid. Hij kan i.v.m. medische omstandigheden niet aanwezig zijn. De voorzitter stelt hem voor aan de vergadering, aangevuld door zijn vrouw die wel aanwezig is. De leden stemmen in met het toetreden van Gertjan Slump als bestuurslid in de rol van penningmeester.

  5. Afscheid bestuurslid Catherine van Ginkel
    Hans van Vliet geeft een toespraak voor Catherine. Namens het bestuur voor ChristenUnie Nederland krijgt Catherine een beeldje uitgereikt als teken van erkenning voor meer dan 10 jaar vrijwillige inzet. Daarnaast overhandigd de voorzitter bloemen voor Catherine van spreekt een woord van dank uit voor al haar werk voor de ChristenUnie. Catherine treedt af als bestuurslid.

  6. Presentatie door Sarmad Al-Anbary en Azhar Feily over het ‘Huis van Vrede’ en het werk onder vluchtelingen.
    Sarmad Al-Anbary geeft een presentatie over het Huis van Vrede. De leden stellen nog enkele vragen en gaan verder in gesprek over dit onderwerp.

  7. Rondvraag en sluiting
    De vergadering wordt afgesloten door het zingen van het Onze Vader in het Arabisch. 

4. Jaarverslag 2022 secretaris

Jaarverslag secretaris 2022 ChristenUnie afdeling Zuid-Beveland
We blikken in dit jaarverslag terug op het jaar 2022. Het begon met een drukke periode waarin we de laatste voorbereidingen troffen voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart 2022 gehouden zijn. De uitslag van de verkiezingen was naar tevredenheid. In Goes en Borsele is de samenwerking met SGP als gezamenlijke partij voortgezet.

In 2022 zijn we in de gemeenteraden in Borsele vertegenwoordigd door Gerard Verkuil, in Kapelle door Pierre Kruizinga en in Goes door Maurits Born en Ben Ham. Daarnaast zijn we ontzettend blij met onze steunfractieleden Cees Verkuil, Esther van de Vreede, Erik Breedveld, Martin Kuuper en Maaike Boone, die veel werk op de achtergrond doen.

Op dit moment hebben we 188 leden (peildatum 15 mei 2023). Dit zijn er 4 minder dan vorig jaar. We hebben twee ledenvergaderingen gehad in 2022. De eerste ledenvergadering op 30 mei hebben we gebruikt om terug te blikken op de gemeenteraadsverkiezingen en het jaarverslag en de realisatie goed te keuren. Tijdens de tweede ledenvergadering op 28 november gaven Sarmad Al-Anbary en Azhar Feily een presentatie over het ‘huis van vrede’ en hun werk onder de vluchtelingen.

Ook namen we tijdens deze vergadering helaas afscheid van Catherine van Ginkel. Na meer dan 10 jaar vrijwillige inzet is Catherine gestopt als penningmeester. Vanuit het bestuur van ChristenUnie Nederland kreeg ze een beeldje uitgereikt als teken van erkenning. We mochten een nieuwe penningmeester benoemen, namelijk Gertjan Slump. Daar zijn we erg dankbaar voor.

Het huidige bestuur bestaat uit: Aren Bezuijen (voorzitter), Gertjan Slump (penningmeester), Ria Rijksen (bestuurslid) en Neline van Zweeden (secretaris). Op 14 juni zal Neline van Zweeden aftreden als secretaris. We hopen op een opvolger maar beseffen ons ook hoe moeilijk het is om in deze tijd vrijwilligers te vinden.

Afgelopen jaar zijn veel mensen betrokken geweest bij het werk van de ChristenUnie, zowel op de voorgrond als achtergrond. We willen iedereen bedanken voor de inzet en/of betrokkenheid!

5. Jaarverslag 2022 penningmeester

Jaarverslag penningmeester 2022 ChristenUnie afdeling Zuid-Beveland
Beste leden van de ChristenUnie afdeling Zuid-Beveland, Wij zijn dankbaar dat wij ook weer in 2022 de (financiële) mogelijkheden hebben gekregen om als bestuur van een Christelijke partij onze bijdrage te leveren aan de drie gemeenten in Zuid-Beveland.

Zoals verwacht heeft de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen een flinke hap uit het verkiezingsfonds genomen. De kosten voor de campagnes van Goes en Borssele waren al in de realisatie van 2021 verwerkt. De bijdrage aan de verkiezingscampagne van Kapelle is in januari 2022 verwerkt. Daardoor is slechts de bijdrage aan Kapelle in de realisatie van 2022 verwerkt.

Na het opheffen van coronabeperkingen konden we in 2022 twee ledenvergaderingen houden. Ook zijn er meer attenties aan (gemeenteraads)leden gegeven. Dit heeft uiteraard een stijging in de uitgaven tot gevolg gehad. Toch konden we door de landelijke bijdrage en bijdragen van de raadsleden ondanks de stijging in uitgaven het verkiezingsfonds aanvullen met € 270 tot een saldo van € 2071 per 31 december 2022. Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 zullen we het fonds weer zo veel mogelijk aanvullen.

De kascontrole moet nog plaatsvinden. Zodra deze is gedaan zullen wij u hierover berichten.

Met vriendelijke groet,

Gertjan Slump

Penningmeester

5. Realisatie 2022